Afbeelding
Foto door cottonbro studi via Pexels.

Hoe kies je de perfecte keuken?

2 april 2024 om 12:10 Partnercontent

Een keuken kopen is een uitdaging waar je niet te licht over wilt denken. Over kúnt denken zelfs. Het is namelijk een hele investering en je wilt wel zeker weten dat je weer een flink aantal jaren toe kunt met de nieuwe keuken. Het is dus van het grootste belang dat je goed nadenkt over wat jij wilt en wat je nodig hebt. Ook is het goed om realistisch te kijken naar de ruimte en het budget. Een nieuwe keuken is een investering die zichzelf terugverdient als je er volop gebruik van maakt. De ruimte, het gebruiksgemak en de flow en niet te vergeten het uiterlijk van de keuken spelen hierbij allemaal een rol.

Voor welke sfeer ga je?

Om te kunnen bepalen welke sfeer goed bij je past is het belangrijk om ideeën op te doen. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je heerlijk zoeken op Pinterest en in woonmagazines. Een ander idee is het bezoeken van een keukenwinkel in Zwolle. Je kunt hier verschillende keukenopstellingen, kleuren en sferen bekijken en zo bepalen welke sfeer het best bij jou past. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat jij en je partner totaal verschillende smaken hebben op het gebied van interieur. Dat maakt de keuze niet bepaald gemakkelijker.

Hoe los je de verschillen tussen jou en je partner op?

Als één van jullie niet 100% gaat voor een bepaalde keuken, zal dat altijd een hindernis blijven. Sterker nog, het kan er zelfs voor zorgen dat jullie uiteindelijk allebei niet blij zijn met de nieuwe keuken.

Er zijn verschillende oplossingen te bedenken:

  • Maak ruzie en dram jouw zin door
    Dit is verre van de ideale oplossing. Ruzie is nooit een goed idee en drammen ook niet.
  • Sluit een compromis
    Een compromis kan goed uitpakken, zolang jullie allebei jullie belangrijkste punten krijgen. Jij wilt graag een Amerikaanse koelkast? Je partner wil graag een kookeiland? Als er ruimte is voor beide opties, dan kun je dat zeker doen. Jij wilt landelijk en je partner is meer van de industriële stijl? Zoek een manier waarop deze stijlen goed te combineren zijn.
  • Maak een moodboard
    Een moodboard ken je vast wel uit de verschillende woonprogramma’s op TV. Op een groot vel karton plak jij wat jij mooi vindt en je partner doet hetzelfde op een ander groot vel karton. Door deze moodboards te bekijken zul je al snel zien dat sommige zaken overeenkomen of met een kleine aanpassing in beide smaken passen.

Komen jullie er samen écht niet uit? Dan is een bezoekje aan de keukenwinkel in Zwolle nog belangrijker. De adviseur van Brugman kan jullie adviseren over de verschillende mogelijkheden en over het combineren van jullie smaken. Er is altijd een oplossing!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie