Archieffoto NEO media ter illustratie.
Archieffoto NEO media ter illustratie.

Speelgoedbank Elburg doet beroep op gemeenteraad

6 mei 2024 om 06:00 Maatschappelijk

De Speelgoedbank Elburg doet een beroep op de gemeenteraad van Elburg hen een subsidie van 3.300 euro per jaar te verlenen. Dat is het huurbedrag dat moet worden betaald voor de locatie waarvan gebruik wordt gemaakt.

Wijnand Kooijmans

In de brief wordt aangegeven dat vanaf de start in 2016 tot nu toe 278 kinderen uit 129 gezinnen de Speelgoedbank één of meerdere keren hebben bezocht. Maandelijks gaat het om gemiddeld veertig kinderen. Door initiatiefnemer en voorzitter van het bestuur Anneke Wegh wordt aangegeven dat de Speelgoedbank daarmee duidelijk in een behoefte voorziet. 

Naast het beschikbaar stellen van speelgoed probeert de Speelgoedbank ook uitstapjes in de zomervakantie te regelen en wordt ieder jaar een Sinterklaasspeelgoedactie gehouden. Naast de huurkosten bestaan de kosten uit vrijwilligerskosten, incidenteel aanschaf speelgoed, verpakkingsmateriaal, batterijen en bankkosten dot een bedrag van in totaal vijfduizend euro., De Speelgoedbank probeert elk jaar voor de resterende euro sponsors te vinden en activiteiten te houden. Daarnaast zoekt men ieder jaar sponsoren voor de Sinterklaasspeelgoedactie en zomeractiviteiten. 

Naar aanleiding van een eerder verzoek heeft het college van burgemeester en wethouders voor dit jaar een incidentele subsidie van 3.300 euro toegekend. Het college is bereid te kijken of de subsidie structureel kan worden gemaakt maar hiervoor is wel toestemming van de raad nodig. 

Op die raad wordt nu een beroep gedaan om het voortbestaan van de Speelgoedbank te waarborgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie